Agjencia Zhurnal.KS
Kuriozitete

20 ritualet që mund të përmirësojnë jetën e prindërve

Të gjithë mund të pajtohemi që prindërimi nuk është i lehtë. Ritualet në vijim mund të jenë efektive për të fituar një sasi relative të paqes, gëzimit dhe balancës personale.

Lëvizni

Lëvizni trupin tuaj. Nëse sapo keni filluar provoni sa mund të rezistoni. Çfarë lëvizje ju pëlqen? Atë bëni. Mundohuni ta bëni këtë çdo javë

Merrni diell

Kur është e nxehtë, ju do të djersiteni. Kur është  ftohtë, ju do të dridheni. Vendosni ta pranoni atë dhe dilni në dritë. Ngrini fytyrën tuaj. Mbyllni sytë. Merrni frymë thellë. Edhe pesë minuta të ngrohjes së së lëkurës tuaj nga dielli mund të përmirësojnë humorin tuaj.

Gjumi

Mendja dhe trupi ynë shërohen dhe rimbushen ndërisa flemë. Ashtu si një makinë me bateri, ne duhet të flemë për t’u karikuar. Nuk është çudi që privimi i gjumit shkakton kaos për shëndetin tonë mendor dhe fizik. Gjeni numrin magjik të orëve që trupi juaj ka nevojë të dremisë dhe të përpiquni me zell të plotësoni nevojën e trupit tuaj.

Ledhatohuni

Përqafoni dikë që e vlerësoni. Puthni ballin e fëmijëve tuaj. Ne jemi të lidhur në mënyrë biologjike për dashuri. Arrini dhe prekni ato që doni.

Bashkëbisedoni

Gjeni dikë të besueshëm, dikë që do t’ju dëgjojë pa gjykim ose ndërprerje. Flisni me të vërtetën tuaj. Kur flasim të vërtetën tonë, ne e nxjerrim të keqen dhe bëjmë hapësirë për të mirën. Gjej atë person. Kërkoni shumë dhe larg nëse keni nevojë. Flisni, dëgjoni dhe flisni.

Qeshni

Shikoni filmat komik, shikoni një shfaqje komedi, ose lexoni një libër. Bëhuni miq me dikë që ju bën të qeshni. Qeshja përmirëson mirëqenien tonë mendore, emocionale dhe fizike. Gjeni njerëzit dhe gjërat që ju bëjnë të qeshni. Qëndro afër tyre.

Lexoni

Nëse nuk ju pëlqen të lexoni, bëni një lexim të shpejtë, të lehtë dhe argëtues. Nëse doni të lexoni, zgjidhni diçka sfiduese ose diçka që vjen shumë e rekomanduar nga dikush tjetër që e do leximin.

Shkruani

Ju nuk duhet të jeni shkrimtar për të shkruar për të përmirësuar zgjedhjet tuaja të jetës dhe mirëqenien e përgjithshme. Rrjedha e shkrimit të vetëdijes përmirëson njohurinë tonë, disponimin tonë dhe, (çuditërisht) sipas studimeve, shëndetin tonë fizik. Merrni një fletore dhe shkruani një deri në tre faqe ditëte javës.

Krijoni

Gjeni diçka kreative që ju pëlqen dhe praktikojeni çdo javë. Gjeni diçka që nuk i shërben asnjë qëllimi tjetër, veçse të krijojë gëzim tek ju.

Mësoni

Kurrë mos e ndalni mësimin. Ka një përgjigje për çdo pyetje dhe një zgjidhje për çdo problem, ne vetëm duhet ta gjejmë. Gjëja që kërkoni mund të jetë vetëm një libër tjetër ose mësim ose ose bisedë larg nga vendi ku qëndroni tani. Vazhdoni të ecni drejt njohurisë, pa marrë parasysh moshën tuaj, punën ose pozitën e jetës.

Muzika

Dëgjo muzikë. Krijo muzikë. Kërce. Nëse fjalët janë të gjitha mendimet, atëherë muzika është e gjitha ndjenja. Lëreni mendjen dhe zemrën tuaj të enden nëpër melodi.

Organizoni

Falni gjërat e tepërta që nuk u pëlqejnë më. Mendoni për pastrimin e rrëmujës si pastrimin e çrregullimeve mendore dhe emocionale.

Hiqni të këqijat

Jetët tona përmirësohen ndjeshëm kur largojmë gjërat negative dhe bëjmë vend për ato pozitive. Bëni një listë të pesë stresuesve të lartë në jetën tuaj. Hiq një. Rivlerësojeni. Hiqni një tjetër. Bëni shpesh këtë.

Mirënjohja

Mirënjohja është a e lidhur aq ngushtë me gëzimin, mund të jetë e pamundur të kemi njërën pa tjetrën. Flisni ose shkruani ose meditoni për bekimet tuaja. Mendoni për mirënjohjen si disiplinë dhe gëzim si shpërblim.

Falja

Falni dhe lëvizni sa më shpejt dhe sa më shpesh që të jetë e mundur. Besoni se Zoti apo Karma ose pasoja natyrore do të krijojë drejtësi. Besoni se të gjithë po bëjnë më të mirën që munden.Dije se falja është për dobinë tuaj, jo për dobinë e personit që ju ka dëmtuar. Çlirohu kështu që mund të jesh i lirë.

Udhëtoni

Vendet e reja përmirësojnë perceptimin e kohës dhe krijojnë imagjinatë dhe vetëdije.

Afrojuni natyrës

Krijojini vetes mundësinë të vështroni natyrën dhe të ushqeni shpirtin me bukuritë e saj, qoftë edhe për pak minuta.

Qëndroni vetëm dhe në qetësi

Gjeni mundësinë të qëndroni pak vetëm dhe në qetësi. Idetë më të mira, mençuria dhe paqja gjenden brenda vetes.

Konsiderojeni veten artiste

Mendojeni jetën tuaj si një punë artistike dhe veten tuaj si artist. Nga ky këndvështrim, ju do të jeni në kërkim të lumturisë, kënaqësisë, dhe frymëzimit.

Ndryshoni

Kini parasysh se është normale të ndryshoni mendjen, shtëpinë apo idetë. Nëse jeni të lodhur me mendimet tuaja të vjetra, me shtëpinë apo me besimin, ndryshojini. Ndryshimi është i frikshëm, por nganjëherë është e vetmja mënyrë për të gjetur paqen.

Postime të ngjashme

Zgjidhni një flutur dhe zbuloni anët e fshehura të personalitetit tuaj

S.B.

Nusja e bllokuar nga përmbytjet në Australi dërgohet me helikopter në dasmë

S.B.

Një “Rapunzel” në jetën reale, nuk i shkurtoi flokët për 17 vjet

admin

Ja si do të duket qyteti i parë në Mars!

admin

Inskenoi rrëmbimin për të mos shkuar në punë, nuk ia mori mendja se do t’i kushtojë shtrenjtë – policia në Arizona zbuloi të vërtetën

S.B.

Burri nuk arriti të hapte parashutën, instruktori e filmoi atë duke e shpëtuar

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...