Agjencia Zhurnal.KS
Bota

Ndihma prej 4 mijë lekë/ Tatimet, informacion për bizneset

Tatimet kanë dhënë informacion lidhur me mënyrën e përfitimit të ndihmës financiare të disa prej kategorive kryesore të ndërmarrjeve, të cilat zbatojnë protokollet e sigurisë, në kuadër të parandalimit e të kontrollit të pandemisë Covid 19.

Vendimi vjen pasi në Fletoren Zyrtare u publikua lista e kategorive të bizneseve që do të përfitojnë 2 mijë lekë për çdo punonjës për dy muaj, pra e llogaritur në 4 mijë lekë.

Vendimi i marrë nga qeveria në datën 4 nëntor të këtij viti jep një ndihmë financiare për ato biznese të vogla dhe të mesme, të cilat kompensohen për zbatimin e protokolleve të sigurisë, në kuadër të parandalimit e të kontrollit të pandemisë Covid 19.

Në datë 9 nëntor, vendimi ka hyrë në fuqi dhe tatimet kanë detajuar tashmë përfituesit e kësaj ndihme.  Sipas Vendimit të Këshillit të Ministrave me numër 856 janë përfitues ndërmarrjet të punësuarit e të cilave figurojnë në listëpagesat e përditësuara të tatimpaguesit, për muajin Qershor 2020, të dorëzuara përpara datës 09.11.2020.

Për çdo të punësuar në më tepër se një listëpagesë ndërmarrja përfiton vetëm një herë ndihmën financiare. Në rastet kur i punësuari është në më tepër se një listëpagesë dhe kontributet paguhen nga të dyja ndërmarrjet, ndihmën financiare e merr ndërmarrja, e cila aplikon e para.

Ndërmarrja që nuk aplikon e para, nuk e përfiton ndihmën financiare vetëm për të punësuarin që është në më tepër se në një listëpagesë. Nuk konsiderohen të punësuar individët e deklaruar me 0 lekë në listëpagesë.

Nuk janë përfitues ndërmarrjet, të cilat nuk rezultojnë aktive në datën e hyrjes në fuqi të vendimit dhe që nuk kanë dorëzuar deklaratën vjetore për vitin 2019.

Postime të ngjashme

Afrikë, shkon mbi 110 mijë numri i vdekjeve nga COVID-19

S.B.

Vendimi për lockdownin gjatë pashkëve, Merkel u kërkon falje gjermanëve

S.B.

Borell: BE synon krijimin e rrjetit për parandalimin e sulmeve kibernetike

S.B.

Blinken vazhdon presionin ndaj Berlinit mbi ”Nord Stream 2”

S.B.

SHBA i kërkon Johnson & Johnson respektimin e kontratave të furnizimit

S.B.

Merkel kthen mbrapsht vendimin për mbyllje totale gjatë Pashkëve

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...