Agjencia Zhurnal.KS
Ekonomi

Paga mesatare në gusht 27.535 denarë

Shkup, 22 tetor, zhurnal.mk – Neto paga mesatare mujore për një të punësuar në gusht të këtij viti ka arritur në 27.535 denarë, bëri të ditur Enti Shtetëror për Statistika.

Sipas të dhënave të publikuara, neto rroga është rritur për 9.6 për qind, kryesisht për shkak të rritjes së pagës mesatare mujore të paguar për një të punësuar në sektorët: art, argëtim dhe rekreacion për 20.4 për qind, bujqësi, pylltari dhe peshkim 16,9 për qind dhe aktivitete të mbrojtjes shëndetësore dhe sociale për 13.2 për qind.

Rritje të neto-pagës të paguar mesatare mujore për një punëtor, krahasuar me muajin paraardhës është regjistruar në sektorët: art, argëtim dhe rekreacion për 18.4 për qind, bujqësi, pylltari dhe peshkim për 9 për qind dhe akomodim dhe aktivitete shërbyese me ushqim 4,7 për qind.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, bruto paga mesatare është 41.070 denarë dhe shënon rritje për 10 për qind.

Postime të ngjashme

Po bisedohet për të drejtat e punëtorëve dhe pagën minimale

Z H

Sistemi efikas dhe transparent për financa publike është parakusht për rritjen ekonomike të çdo shteti

Z H

Vazhdojnë problemet për transportuesit në vendkalimin kufitar Evzoni

admin

Janë miratuar edhe 1,4 milionë euro për kërkesa nga linja e kredive pa interes

admin

Pa thirrje publike janë nënshkruar marrëveshje për furnizime publike në vlerë prej 11 milionë euro

Z H

Amvisëritë të marrin vauçerë për rrymë ose subvencionet t’i marrë drejtpërdrejtë furnizuesi

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...